2014. január 15., szerda

Mit sportol az író?


Hogy mit sportol az író, arra igen könnyű a válasz. Hát zumbázik! Főként, ha az az író nő, és amúgy is nagyon szeret táncolni. Ez a sport számomra szerelem volt első mozdulatra. A latin és egyéb nemzetközi táncokat kardio-fitnessz elemekkel ötvöző mozgássor elbűvöli a testet, lelket. 



Pörgős, fülbemászó zenékre táncolva sportolni, egy remek társaságban szinte nem is sport, az ember úgy izzad meg, hogy egyáltalán nem is kínlódik. 


Sok író választ magának valami rendszeres mozgásformát, akkor ha elkezd regényeket írni. Patrick Ness, Murakami és sokan mások például futnak, hogy bírják a rengeteg gépeléssel együtt járó sok ücsörgést. Mivel a Madárasszony megírása után rájöttem, hogy mennyire szeretek regényt írni, viszont az irodalmi berkekben ennek folyományaként emlegetett nagy feneket nem szeretném megszerezni, ezért én is elkezdtem mozogni. Meg amúgy is. Ha már versenyúszó a lányom, akkor nekem is illik naponta sportolnom valamennyit.


Nálam a zumba lett az a szívet, lelket melengető vidám mozgás, amely mindig mosolyt csal arcomra, tökéletesen kikapcsol, és annyi energiával tölt fel, amennyi a munkámhoz és ahhoz szükséges, hogy a családomnak a legtöbb szeretet tudjam adni. Egyszer próbáljátok ki Ti is, megéri!



http://goldance.hu/tancoktatas/zumba_fitness-c153.html
http://www.zumbafitnessbudapest.hu/



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése